fbpx

Betrek kinderen op een leuke manier bij jullie bruiloft

Het geheim voor een zorgeloze dag? Betrek de kinderen bij jullie bruiloft! Bij een bruiloft denken kinderen aan één groot feest: mooie kleding, taart, spelen met neefjes en nichtjes en lekker ravotten zonder dat ouders het doorhebben. Maar de realiteit is totaal anders. Voor kinderen zijn bruiloften overweldigend. De ceremonie vinden zij vaak saai en aan het diner lijkt geen eind te komen. Als jullie kinderen uitnodigen op de bruiloft, betrek ze dan écht bij de gebeurtenis. Wij delen handige tips om kinderen op een leuke manier te vermaken.

Neem het programma goed door

Bedenk eerst hoe jullie trouwdag eruit gaat zien en wat de belangrijkste momenten zijn. Een ander punt is of de locatie kindvriendelijk is. Je kunt dan veel beter beslissen waar je kinderen wel of niet bij betrekt. Beslis samen of de kinderen aanwezig zijn tijdens de ceremonie, receptie of misschien wel beide. Vink dit punt ruim van tevoren af, zodat de trouwdag stressvrij en leuk is voor alle gasten. Zorg voor een vrolijke kids corner met speelgoed voor alle leeftijden, boek entertainment of boek een bruiloft nanny die de kinderen alle aandacht geeft.

Geef kinderen speciale taken

Er zijn genoeg manieren om kinderen bij jullie trouwdag te betrekken. Zelfs als jullie jongste gasten maar een gedeelte van de dag aanwezig zijn. Laat oudere kinderen een tekst voorlezen tijdens de ceremonie, of laat de jonge kinderen een speciaal liedje (mee)zingen. Als de wedding planner handen tekort komt tijdens de ceremonie, kunnen kinderen de programmaboekjes uitdelen. Hebben jullie zelf kinderen? Betrek ze dan als bloemenmeisje of ringdrager. Dit is een mooie manier om te laten zien dat zij een belangrijk onderdeel zijn van jullie huwelijk. 

Kindvriendelijke ceremonie of receptie

Wij geloven dat liefde het mooiste is wat je kinderen kunt meegeven. Natuurlijk wel op hun eigen manier. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind! Zorg bijvoorbeeld voor kindvriendelijke gerechten op het menu. De kinderen blijven langer aan tafel en eten wordt minder snel verspild. Plaats kinderen aan dezelfde tafel zodat ze het leuk hebben met elkaar. Een goedgevulde goodie bag is dé manier om ze lekker bezig te houden aan tafel. Denk aan snoepjes, spelletjes en kleurplaten met kleurpotloden. 

Geef een bedtijd aan

Jullie bruiloft gaat vast tot in de late uurtjes door. Hebben jullie liever dat jullie jongste gasten op een mooi tijdstip naar bed gaan? Zorg dan dat je dit duidelijk communiceert op de uitnodiging. Zo hoef je de aanwezigheid van je volwassen gasten niet te missen. Soms is een oppas regelen niet voor iedereen haalbaar. Daarom kun je ook kiezen voor een bruiloft nanny in de avonduren. Onze nanny’s zijn creatief, liefdevol en hebben alle aandacht voor de kinderen. Vraag een offerte aan en laat je informeren over alle mogelijkheden.

Author admin

More posts by admin