fbpx

Een overzicht van alle mousserende wijnen van Lake House Rotterdam.

Bubbels worden vaak aan feest en belangrijke aangelegenheden. Maar ook bij de borrel is een goede champagne of cava heerlijk! En voor elke aangelegenheid ben je bij Lake House Rotterdam aan het juiste adres. Wij hebben namelijk voor elk moment een heerlijke bubbel in ons assortiment en kunnen met verschillende smaken aan alle wensen voldoen. Tijd voor een overzichtje…

Op onze kaart maken we onderscheid tussen Champagne en Mousserend. Champagnes zijn namelijk dermate onderscheidend dat ze een speciaal plekje verdienen, vinden wij! Champagne mag zichzelf pas een echte champagne noemen als het aan de volgende eisen voldoet:
· De champagne moet gemaakt zijn in de Champagne regio in Frankrijk
· De champagne moet volgens de “Methode Traditionnelle” geproduceerd worden.

Champagne

 

De champagne die wij serveren bij Lake House is afkomstig van het huis Billecart-Salmon, opgericht in 1818 door Nicolas Francois Billecart en Elisabeth Salmon in Mareuil-Sur-Ay, hun geboorteplaats. Nicolas werkte nauw samen met zijn zwager Louis Salmon, die erg geïnteresseerd was in oenologie (een wijnbouw technische wetenschap) en zich toelegde op de creatie van wijnen.

In 1900 nam Billecart-Salmon deel aan de universele expositie voor Champagnes in Parijs, waar ze werden geschonken naast alle grote champagnes van weleer en hun mannetje zeer goed stonden! Door de eerste wereldoorlog moest het werk in 1919 helaas worden stilgelegd, waarna ze in 1936 pas weer terug op hun oorspronkelijke niveau waren met een grote productie en verkoop.

In 2000 zette het huis een grote stap naar een nog betere kwaliteit door betere apparatuur te gaan gebruiken, waarmee ze nog beter temperatuur gereguleerd konden werken en er betere afscheidingen gemaakt konden worden tussen druivenrassen en de individuele percelen van Billecart.

2018 was het jaar waarin Billecart-Salmon het 200 jarig bestaan vierde, en dus al 7 generaties lang onafhankelijk en met veel expertise een geweldige Champagne produceert. Bij Lake House schenken wij drie verschillende champagnes van Billecart-Salmon;

  • Brut Reservé, ook in Magnum beschikbaar
  • Brut Rosé, ook in Magnum beschikbaar
  • Blanc Des Blancs 2006

Billecart-Salmon Brut Reservé

Balans en harmonie spelen samen een belangrijke rol in deze lichte, en subtiele champagne. Een blend (een wijn gemaakt van meerdere druivenrassen) van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier, allen geteeld in de beste wijngaarden van de Champagne streek. Dit is de ideale partner om van elke gelegenheid een groot succes te maken en is perfect geschikt voor zowel aperitief als tijdens een lunch of diner.

De Brut Reservé is verkrijgbaar per glas, per fles en als Magnum.

Billecart-Salmon Brut Rosé

Een echte romantische Champagne, met haar subtiele en aanlokkelijke aroma’s. Deze wijn is een referentiekader tussen de Rosé Champagnes en zal voor veel plezierige momenten zorgen, mede door haar prachtige kleuren. Tel daar de geweldige finesse en haar grote intensiteit bij op en deze Champagne is helemaal af.

De Brut Rosé is verkrijgbaar per fles en als Magnum.

Billecart-Salmon Blanc des Blancs 2006

Delicaat en elegant is de perfecte omschrijving voor deze Champagne. Gemaakt van de vier Grand Cru (hoogst geklasseerde) wijngaarden in de Côte des Blancs; Avize, Chouilly, Cramant & Mesnil-Sur-Oger. Alleen het beste van het beste wordt gebruikt voor deze Champagne. Kortom; de perfecte start voor elk feest.

De Blanc des Blancs is per fles verkrijgbaar.

Billecart-Salmon: champagne-billecart.fr/en

Mousserend

Naast onze Champagnes schenken wij natuurlijk nog meer heerlijke mousserende wijnen bij Lake House, zoals de Cava van Pere Ventura.

Cava

Cava is een Spaanse mousserende wijn en komt van oorsprong uit Catalonie. Cava bestaat traditioneel uit drie inheemse druivenrassen; Macabeo, Xarel.Lo en Parellada.

De betekenis van Cava in het Catalaans is kelder. De achtergrond daarvan kun je terugvinden in de geschiedenis. Cava bestaat sinds het jaar 1872. In die periode werd de wijnoogst in de Penedes regio vernietigd door een plaag, voor de wijnboeren uiteraard een enorme ramp.

Een inventieve wijnmaker, Josep Raventos, wist deze dramatische situatie om te buigen in een prachtig succesverhaal. Hij nam namelijk een voorbeeld aan de mousserende wijnen uit Frankrijk (Champagne, je weet wel; die streek waar ze hun mousserende wijnen in kelders bewaren) en plantte witte druivenrassen aan, waarmee hij champagne probeerde te volgen.

Doordat er in die periode een handelsoorlog plaatsvonden tussen Spanje en Frankrijk eerder er enorme importtarieven op de Champagnes gerekend. De oplossing? Zelf mousserende wijn maken zoals Josep Raventos deed. Het was een schot in de roos en al snel volgden andere wijnboeren in de regio zijn voorbeeld.

Bron: Wijntjes met Esther.

Bij Lake House schenken wij twee Cava’s van Pere Ventura:

  • Cava Pere Ventura, Primer Brut Reserva
  • Cava Pere Ventura, Tressor Rosé Semi-Sec

Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva

Cava Primer is het superbe aperitief uit de echte Mediterraanse cultuur. Een verrukkelijke, frisse, sappige en verkwikkende wijn. Ideaal als aperitief of bij de borrel, bijvoorbeeld met wat heerlijke tapas zoals olijven, harde oude kas, rauwe ham, garnalen, oesters en calamaris.

De Primer Brut Reserve is per glas en per fles verkrijgbaar.

Cava Pere Ventura Tressor Rosé on the Rocks Semi-Sec

Tressor Rosé on the Rocks is onze zoete rosé bubbel met veel tonen van rood fruit, heerlijk op elk moment van de dag. IJs in je glas, sinaasappelschil en granaatappel erbij en aftoppen met deze heerlijke half zoete cava. Snoepen!

De Tressor Rosé is per fles verkrijgbaar.

Pere Ventura: pereventuragroup.com

Als laatste behandel ik onze misschien wel verrassendste bubbel; de Steenberg Sparkling, gemaakt van de Sauvignon Blanc druif in Constantia, Zuid Afrika.

Steenberg Sparkling Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc bubbel is gemaakt om plezier te brengen, geeft fruitigheid en waarborgt aan de andere kant een enorme frisheid. Deze enorme contrasten geven het effect van Sauvignon Blanc in een mousserende wijn perfect weer. De geur van deze wijn is zo sterk en mooi dat je hem vanaf buiten het restaurant bij wijze van spreken nog kan ruiken, en je vervolgens naar binnen trekt om te komen proeven. Tel daar bij op dat de Steenberg Sparkling is gemaakt door het oudste wijndomein van Zuid-Afrika, Steenberg, en het verhaal is af. De Steenberg Sparkling is per fles verkrijgbaar.

Steenberg: steenbergfarm.com

Al zin gekregen om een van onze bubbels te komen proeven? Tot snel bij Lake House!

– Christian Verzijl

Author admin

More posts by admin

Join the discussion One Comment

Leave a Reply