fbpx

De styling van jullie bruiloft

Eindelijk is het zover: jullie hebben besloten op te gaan trouwen. Een ontzettend leuke en spannende tijd breekt aan. Het plannen voor jullie grote dag kan beginnen. Meestal wordt gestart met het zoeken naar een geschikte trouwlocatie, gevolgd door de aanschaf van een bruidsjurk, trouwpak, fotograaf en/of videograaf en niet te vergeten de ringen. En dan? Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie trouwdag een goede reflectie is van jullie karakters? Dit kun je bereiken door veel aandacht te besteden aan de details op jullie bruiloft. Hieronder een aantal trends op het gebied van bruiloftstyling en decoratie.

Geometrische vormen
Een trend die vorig jaar al is gestart: geometrische vormen. Denk hierbij aan vormen als driehoeken, ruiten en hexagons. Dit jaar winnen ze nog meer aan populariteit. Geometrische vormen zijn op allerlei manieren in jullie bruiloft te verwerken, zowel met kleine als grote items. Denk bijvoorbeeld aan een ringendoosje, of waxinelichthouders en centerpieces op tafel. Wil je grotere en opvallendere producten? Gebruik dan bijvoorbeeld een geometrische vorm als backdrop of als fotowand voor je gasten. Laat dezelfde vormen terugkomen in jullie stationary, jullie welkomstbord en in jullie fotoalbum voor een prachtig samenhangende styling.

Droogbloemen
In 2019 maakte pampasgras al haar intrede bij bruidsboeketten. In 2020 zijn droogbloemen dé grote trend. Met droogbloemen worden de prachtigste creaties gemaakt. Ze kunnen overal in verwerkt worden: in je bruidsboeket, tafelbloemstukken, corsages en zelfs als zwevende kunstwerken. Zwevend? Ja, zwevend, als prachtige wolken boven je ceremonieopstelling of je dinertafel. Heeft jullie trouwzaal een houten balken plafond? Gebruik deze om een uniek bloemstuk aan te hangen. Een fijne bijkomstigheid: droogbloemen blijven heel lang mooi. Zo kunnen jullie er nog lang van nagenieten!

Microwedding
Het aantal gasten kan bij bruiloften flink uiteenlopen. In Nederland wordt meestal onderscheid gemaakt tussen daggasten en avondgasten. Daggasten zijn aanwezig bij de ceremonie, de receptie (als je hiervoor kiest), het diner en het feest.  Avondgasten zijn doorgaans alleen aanwezig bij het feest. Gemiddeld kiezen bruidsparen voor zo’n 40 daggasten en 100-120 avondgasten. Uit een groot nationaal trouwonderzoek van Top Trouw Locaties is gebleken dat de gemiddelde bruiloft bijna € 18.000,- kost.

Omdat er tegenwoordig meer aandacht en budget worden besteed aan de details en decoratie van een bruiloft, zien we heel langzaam een verandering in gastenaantallen. Steeds meer bruidsparen kiezen er bewust voor om de styling van hun bruiloft uit te besteden aan een stylist of styling bureau. Zo hoeven zij voor deze taken geen druk te leggen op familieleden, vrienden of een ceremoniemeester. Het inhuren van een professioneel stylist en decoratie items kunnen wel een aanzienlijk deel van het trouwbudget in beslag nemen. Daarom kan worden gekozen voor een microwedding.

Maar wat houdt zo’n microwedding dan precies in? Zoals de naam doet vermoeden, betreft dit een bruiloft met een kleiner aantal gasten dan gemiddeld, namelijk zo’n 30-50. Dit aantal gasten bestaat meestal uit directe familie en goede vrienden van het bruidspaar. Een mircowedding is niet per definitie voordeliger dan een “gewone” bruiloft. Een significant deel van het trouwbudget wordt namelijk uitgegeven aan de kleinere details voor de (styling van) de bruiloft. Hierbij kan gedacht worden aan een uniek ontworpen huisstijl, van stationary tot tafelaankleding en van feestzaalversiering tot trouwbedankjes. Door alle aspecten van een bruiloft op elkaar af te stemmen, wordt een uiterst stijlvolle setting gecreëerd.

Winterwedding
Het coronavirus en corvid-19 gooien flink wat roet in het trouwseizoen van 2020. Een groot aantal bruiloften moet worden verplaatst naar data later in het (trouw-) seizoen. Uiteraard kunnen niet al deze bruiloften worden geaccommodeerd in de traditionele trouwmaanden. Daarom is de verwachting dat we dit jaar meer winterbruiloften zullen zien.

En zeg eerlijk: wat is er nou romantischer dan een sfeervolle winterbruiloft? Vuurkorven bij de entree van de trouwlocatie, de ceremonie voor de openhaard, het diner bij kaarslicht. Themakleuren als donkerblauw, bordeauxrood en houttinten geven een warme uitstraling aan iedere ruimte in de koude wintermaanden. Maak jullie setting compleet met items als een stijlvolle whiskeybar (met eventueel sigaren) of warme chocolademelk station. En de jonge gasten kunnen marshmallows roosteren boven een kampvuur!

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply