fbpx

Een van de meest bestelde wijnen in ons assortiment is de Corette Chardonnay; een romige, volle Chardonnay met een lichte vanille toets van de eiken houten vaten. Naast de Chardonnay schenken wij ook de Viognier en Cabernet Sauvignon van Corette, tijd om kennis te maken met dit wijnhuis.

Al vanaf onze opening op 28 september 2018 sieren de Chardonnay, Viognier en Cabernet Sauvignon van Corette onze wijnkaart en worden ze in grote hoeveelheden besteld door onze gasten. Alledrie de wijnen zijn zowel per glas als per fles te bestellen.

Corette is in nauwe samenwerking met Badet Clément tot stand gekomen. Badet Clément is een beroemd Frans wijnhuis dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige Zuid-Franse wijnen. In 1995 is het wijnhuis opgericht door Catherine en Laurent Delaunay. Zij vertegenwoordigen de vierde generatie van de familie Delaunay, een familie die al meer dan 100 jaar een begrip is in de Bourgogne. Sinds tientallen jaren Brent de familie haar kennis over en zet ze haar tradities voort in de Languedoc-Roussillon.

Languedoc-Roussillon is de grootste wijnstreek van Frankrijk en komt ongeveer overeen met de voormalige regio Languedoc-Roussillon, voordat de streek werd opgedeeld in departementen. Het strekt zich uit langs de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. Het gebied met schrale hellingen, droog klimaat en veel zon biedt in principe de ideale natuurlijke omstandigheden die nodig zijn voor het maken van mooie wijnen.

Corette Chardonnay

Corette Chardonnay

Deze Chardonnay is een wijn met een prachtige goudgele kleur en geeft geuren van zowel fris fruit (peren en groene appel) als noten. De smaak is elegant en mondvullend. De aromatische finale bevat subtiele smaken van abrikoos, vanille en eiken. De vanille en eiken zijn afkomstig van het Bourgondisch familierecept waarin 35% van de Chardonnay druiven vergist en opgevoed worden in eiken houten vaten. De Corette Chardonnay matcht zeer mooi met onze hoender en zeeduivel, waarbij het gerecht en de wijn elkaar naar grotere hoogte doen steigen.

Corette Viognier

Corette Viognier

De Viognier heeft eveneen een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De smaak is krachtig, rijk en evenwichtig. Deze wijn heeft een vettige structuur, maar is fris van smaak en herbergt een mooie finale met een hint van honing. Deze vettige witte wijn wordt niet op eiken houten vaten gelegd om zijn structuur te krijgen, maar ze maken gebruik van Battonage. Battonage is het omroeren van de wijn tijdens de vinificatie, of wijnbereiding.

Corette Viognier gaat perfect samen met de sashimi van zalm & tonijn tijdens de lunch, en de Caesar salade tijdens lunch en diner. De romige ronde toetsen van de wijn geven vaak een mooi effect aan het frissere smaaktype van de salade en sashimi.

Corette Cabernet Sauvignon

Corette Cabernet Sauvignon

Als laatste zijn we aangekomen bij de rode topper van dit prachtige wijnhuis. De Cabernet Sauvignon heeft een mooie donkerrode kleur en geeft heerlijke geuren af van bosvruchten en specerijen als kaneel, munt en laurier. Karakteristiek voor een Cabernet is de lichte toon van groene pepers. Subtiele houttonen van ceder en eik maken de smaak af. Een elegante maar ook complexe wijn met een lange smaaksensatie.

De wijn wordt zowel 6 maanden op roestvrij staal gelagerd als 6 maanden op eiken houten vaten, om een nog complexere smaak te creëren. Deze Cabernet Sauvignon gaat goed samen met één van mijn favorieten op de dinerkaart; de Flat Iron Steak. Door zijn malse sappige smaken past dit gerecht perfect bij deze wijn, met de tonen van bosvruchten en specerijen.

Het leuke van onze Flat Iron Steak is dat een sukade wordt omgetoverd tot steak.

De Flat Iron Steak heeft een veelzijdige achtergrond. Het sukadestuk van het rund kennen we van oudsher als suddervlees. Tot iemand ontdekte dat de sukade van een mooi vlees rund als de Black Angus, heel geschikt is om te grillen.

Het heet ‘flat iron’ omdat het een plat stuk vlees is van 1,5 tot 2 centimeter dik, en met een beetje fantasie doet de vorm denken aan een strijkijzer. De slager moet het stuk anders snijden omdat er een zeen in het sukadestuk zit. Deze zeen is perfect voor suddervlees, maar voor gebruik als steak wordt deze weggesneden om zo de Flat Iron Steak over te houden.

De Flat Iron Steak is geweldig mals en kan zich meten met de mooiste biefstukken. Het stuk is minder bekend dan bijvoorbeeld de ribeye of entrecote steaks, en daardoor ook goedkoper. Voor de liefhebber des te meer reden om juist dit stuk eens te proberen, in combinatie met onze Corette Cabernet Sauvignon.

Bron:

https://beefensteak.nl/steak-roasts/flat-iron/

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply