In verband met de horeca sluiting zijn wij gesloten voor het publiek, om zo de verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Een (van de vele) gevolgen hiervan is dat onze koks zich, laten we het netjes zeggen, vervelen. Daarom komen ze met een uitdaging voor jou! Onze koks gaan de komende weken onze gerechten koken en aan jou laten zien hoe zij het doen. Aan jou de uitdaging om te laten zien hoe jij het er vanaf brengt! Doe je mee?

Eerder liet chef-kok IJsbrant Wilbrenninck een heerlijk truffelrisotto recept zien met een gebakken ei, en sous-chef Luke van Velzen onze steak tartare.

Vandaag is het de beurt aan chef-kok Jochem Appel. Hij laat een van de absolute hardlopers van Lake House zien, zodat je er thuis van kunt genieten: de Pokébowl met zalm sashimi & tonijn tataki.

Wat heb je nodig?

  • Witte (sushi) rijst (ga uit van 80 gram per persoon)
  • Verse zalm (zonder huid)
  • Verse tonijn
  • Rode kool (gesneden)
  • Paarse wortel (met de dunschiller gesneden)
  • Ingelegde gember
  • Wakame
  • Edamame
  • Cress
  • Nori
  • Sesamzaadjes
  • Olijfolie

Tip van de Chef Heb je geen rijstkoker? Zet de rijst in een vingerkootje water op laag vuur en laat deze rustig inkoken. Zo krijg je de perfecte plakkerige rijst. Hou voor de verhouding rijst / water aan: het grammage rijst * 1,5.

Jochem laat zien hoe wij de Pokébowl maken:

Bekijken op YouTube

Durf jij de uitdaging aan? Film of fotografeer hoe jij het er vanaf brengt en deel het met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *