In verband met de horeca sluiting zijn wij gesloten voor het publiek, om zo de verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Een (van de vele) gevolgen hiervan is dat onze koks zich, laten we het netjes zeggen, vervelen. Daarom komen ze met een uitdaging voor jou! Onze koks gaan de komende weken onze gerechten koken en aan jou laten zien hoe zij het doen.
Durf jij de uitdaging aan? Film of fotografeer hoe jij het er vanaf brengt en deel het met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-eu7j8b’] [av_heading heading=’Afleveringen’ tag=’h3′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ subheading_active=” size=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” subheading_size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” color=” custom_font=” margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ link=” link_target=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8iia06g’ admin_preview_bg=”][/av_heading] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8ii8li6′ admin_preview_bg=”]Aflevering 1: IJsbrant Wilbrenninck maakt een heerlijk truffelrisotto recept met een gebakken ei
Aflevering 2: Luke van Velzen maakt onze steak tartare
Aflevering 3: Jochem Appel maakt een Pokebowl
Aflevering 4: IJsbrant Wilbrenninck maakt een Bento met leftover sushi rijst
Het lente weer is er ein-de-lijk dan echt. Een prachtige zondag met temperaturen tegen de 20 graden, we hebben er lang op gewacht. Helaas kunnen we er momenteel niet van genieten op het zonnigste terras van de regio, maar als je beschikt over een tuin of balkon is het gelukkig wel mogelijk een paar zonnestralen mee te pikken.
Lente weer vraagt om een lekkere BBQ natuurlijk. Chef-kok IJsbrant Wilbrenninck laat daarom vandaag zien hoe hij, op zijn eigen dakterras, een heerlijke Rib Eye met groenten en stokbrood maakt, geheel op zijn eigen Green Eggs.
[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_fourth min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-7e5btn’] [/av_one_fourth][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-5rnx2j’] [av_video src=’https://youtu.be/jX4AemaypKk’ mobile_image=’https://lakehouserotterdam.nl/wp-content/uploads/2020/04/bbq.jpg’ attachment=’6462′ attachment_size=’full’ video_loop=’aviaTBvideo_loop’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8iilvr7′] [/av_one_full][av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-4phth7′] [av_heading heading=’Ingrediënten’ tag=’h3′ link=” link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=” margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8iiahmr’ admin_preview_bg=”] Wat heb je nodig?- Een barbecue, wel op kolen natuurlijk.
Het vlees & de zout rub
- Rib Eye.
- In dit recept wordt uitgegaan van een Zuid-Amerikaanse Black Angus Rib Eye van +/- 7 cm dik, dit is genoeg voor 4 personen.
- Grof zeezout
- Peper
- Tijm (gehakt)
- Rozemarijn (gehakt)
- Knoflook (hele tenen, geroosterd)
Groenten
- Sperziebonen
- Boter
- Knoflook (gesnipperd)
- Sjalot (gesnipperd)
Salade caprese
- Mozzarella (grote bol, in stukken gescheurd, niet gesneden)
- Tomaten (in kwarten gesneden)
- Basilicum
Pesto voor bij het stokbrood
- Basilicum
- Spinazie
- Pijnboompitten
- Rode ui (fijn gesnipperd)
- Knoflook (fijn gesnipperd)
- Olijfolie
- Shiraza (als je van een beetje pittig houdt)
Zet de BBQ aan en zorg dat de kolen goed heet worden. Laat het vlees alvast op kamertemperatuur komen.
Ondertussen maak je alvast de pesto voor op het brood. In een vijzel voeg je alle ingrediënten voor de pesto tot een heerlijk geheel. Op het laatst voeg je de gesnipperde rode ui en shiraza toe. Je kunt er ook voor kiezen de pesto in een keukenmachine te maken.
Als de kolen in de BBQ goed heet zijn is het tijd om het vlees te grillen. Leg het vlees op de grill en bestrooi de bovenkant met een flinke lading van de zoutrub. Dit mag echt heel dik zijn, de hele bovenkant moet vol liggen. Het is absoluut niet erg als er zout naast het vlees valt, je zult onmiddelijk ruiken dat dit voor een heerlijke smoke vanaf de kolen zorgt. Grill het vlees vervolgens op 1 kant zo’n 5 minuten.
Ondertussen kun je vast beginnen met de groenten. Als je plek hebt op de BBQ kun je dit daar op doen, heb je dit niet? Dan kan het ook eenvoudig in een pan. Laat een flinke klont boter smelten, zodra dit is gebeurd voeg je de gesnipperde sjalot en knoflook toe en eventueel wat peper en zout. Fruit de knoflook en sjalot licht aan en voeg dan de sperziebonen toen. Zorg dat alle bonen bedekt zijn met de boter en laat zachtjes gaar worden.
Het vlees heeft zo’n 5 minuten aan 1 kant geroosterd, tijd om het om te draaien. Al het zout van de bovenkant van het vlees heeft daar zijn werk gedaan. Doordat je het vlees omdraait valt al het zout op de hete kolen, en zorgt voor een heerlijke smoke. Laat het vlees wederom zo’n 5 minuten grillen.
Na 5 minuten haal je vlees van de BBQ af en laat je het rusten. Om te zorgen dat het vlees niet te hard afkoelt kun je alle hete kolen naar 1 kant schuiven en een soort ‘koele zone’ creëren, je kunt ook de oven op een lage temperatuur van zo’n 65 / 70 graden verwarmen. In folie kun je vlees doorgaans 4/5 minuten laten rusten, in de oven zo’n 20 minuten. Daardoor heb je dus meer tijd voor eventuele bijgerechten.
Terwijl het vlees rust check je even bij de boontjes. Als ze gaar zijn met een lichte bite nog zijn ze perfect!
Als laatste maak je de salade caprese. Snij de tomaten in kwarten, scheur de mozzarella (niet snijden, dan behoud je de structuur en smaak beter) en pluk de basilicum. Meng het in een salade kom en besprenkel het met een beetje goede olijfolie.
Als het vlees gerust heeft kun je het ’trancheren’ (snijden en presenteren).
Eet smakelijk!
[/av_textblock]
[/av_one_half][/av_section]