In verband met de horeca sluiting zijn wij inmiddels ruim een week gesloten voor het publiek, om zo de verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Een (van de vele) gevolgen hiervan is dat onze koks zich, laten we het netjes zeggen, vervelen. Daarom komen ze met een uitdaging voor jou! Onze koks gaan de komende weken onze gerechten koken en aan jou laten zien hoe zij het doen. Aan jou de uitdaging om te laten zien hoe jij het er vanaf brengt! Doe je mee?

Onze sous-chef Luke van Velzen laat je zien hoe wij onze Steak Tartare maken, met een gefrituurde eidooier.

Dit heb je nodig om dit gerecht voor 2 personen te kunnen maken:

Steak Tartare

  • Rundermuis (in kleine blokjes gesneden)
    • Vraag bij je slager naar de juiste hoeveelheid voor meer personen.
  • Sjalot (gesnipperd)
  • Zout & peper
  • Tomaten ketchup
  • Mosterd
  • Tabasco
  • Worcester saus
  • Parmezaanse kaas

Garnituren

  • Eidooier (gevriesdroogd, gebloemd, gepaneerd)
    • Ook mogelijk: gepocheerd of zacht gekookt ei
  • Pickles (augurkjes, zilverui etc)
  • Appelkappers
  • Sjalot (in ringen gesneden, even gepekeld in frambozenazijn)
  • Bieslook (gesnipperd)
  • Eventueel mosterdsabayon
  • Cress

Tip van de Chef Laat de sjalot ringen een dag intrekken in de frambozenazijn.

Luke laat je zien hoe je de Steak Tartare maakt

Bekijken op YouTube

Durf jij de uitdaging aan? Film of fotografeer hoe jij het er vanaf brengt en deel het met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Kijk ook: Chef-kok IJsbrant Wilbrenninck maakt truffel risotto met een gebakken ei

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *