In verband met de horeca sluiting zijn wij inmiddels ruim een week gesloten voor het publiek, om zo de verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Een (van de vele) gevolgen hiervan is dat onze koks zich, laten we het netjes zeggen, vervelen. Daarom komen ze met een uitdaging voor jou! Onze koks gaan de komende weken onze gerechten koken en aan jou laten zien hoe zij het doen. Aan jou de uitdaging om te laten zien hoe jij het er vanaf brengt! Doe je mee?

Onze chef-kok IJsbrant Wilbrenninck trapt af met zijn verrukkelijke truffel risotto met een gebakken ei, súper lekker!

Dit heb je nodig om dit gerecht voor 2 personen te kunnen maken:

  • Risotto rijst (200 gram)
  • Groente bouillin (300 ml)
  • Olijfolie
  • Sjalot (gesnipperd)
  • Knoflook (gesnipperd
  • Verse truffel of truffel uit een potje (truffeltapenade)
  • Eieren
  • Parmezaanse kaas
  • Zout

Tip van de Chef Om te weten hoeveel bouillon je moet hebben moet je het gewicht van de rijst maal 1,5 doen. Bij 200 gram rijst, dus 300 ml bouillon. Bij 400 gram rijst, 600 ml bouillon enz.

Ok, IJsbrant doet het voor…

Bekijken op YouTube

Durf jij de uitdaging aan? Film of fotografeer hoe jij het er vanaf brengt en deel het met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Tip van de Chef In plaats van bouillon kun je ook water en soja saus mengen. Je hebt dan geen zout meer nodig, want de soja is al zout genoeg.

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] liet chef-kok IJsbrant Wilbrenninck een heerlijk truffelrisotto recept zien met een gebakken ei, en sous-chef Luke van Velzen onze steak […]

  2. […] Kijk ook: Chef-kok IJsbrant Wilbrenninck maakt truffel risotto met een gebakken ei […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *