fbpx

Weddingplanner, wel of niet doen?

‘’Een weddingplanner is alleen voor rijke mensen’’ en ‘’Ik heb geen professioneel ceremoniemeester nodig want mijn zusje kan dat heel goed’’, zijn zomaar twee veelgehoorde uitspraken als ik op een beurs sta. En ergens snap ik de uitspraken wel, maar een weddingplanner of ceremoniemeester is veel meer dan dat. Natuurlijk is het een luxe om een weddingplanner in te schakelen. En natuurlijk is het luxe als je de regie op de grote dag uit handen kunt geven aan een professional. Maar bekijk het eens anders en zie het eens als mooi cadeau aan jullie zelf. Klinkt dat gek? Want eigenlijk is het dat wel. Een compleet ontzorgde dag, zowel tijdens de voorbereidingen als op de dag zelf. Dát is toch een prachtig cadeau?! En tegenwoordig is dat echt niet meer alleen voor de ‘’rijke’’ koppels weggelegd.

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat veel koppels denken dat een weddingplanner duur is. Ik gun het iedereen zo om een stressvrije voorbereiding te hebben. Ik merk dat veel bruidsparen de voorbereidingen erg leuk vinden maar ook wel vermoeiend en daarom werk ik als weddingplanner volledig op maat. Dat wil zeggen dat ik alleen help met die dingen die zij niet zelf willen regelen. Bijvoorbeeld de juiste locatie vinden, de juiste leveranciers zoeken of helpen met het draaiboek maken. Ik neem dan voor dat onderdeel alles uit handen. Dit houdt in dat ik al het uitzoekwerk en regelwerk doe en zij alleen een keuze hoeven te maken. Het bruidspaar betaalt dan op basis van uurtarief waardoor het eigenlijk voor iedere portemonnee geschikt is en ik zo veel mogelijk bruidsparen een helpende hand kan bieden. Ik merk dat veel bruidsparen dit erg fijn vinden omdat ze wel kunnen terugvallen op expertise maar toch zelf de regie in handen hebben voor hun dag.

Het volledig organiseren van een bruiloft is wat kostbaarder omdat het al snel een voorbereidingstijd van een jaar in beslag neemt. Als je gaat google’en lees je dat je rekening moet houden met een stelpost van 10-15% van het totale bruiloftsbudget. Dat lijkt heel veel, maar een weddingplanner verdient zichzelf echt terug. Allereerst al door de kortingsregelingen die weddingplanners vaak hebben met leveranciers. En stel je eens voor dat je zelf alleen nog maar de keuzes hoeft te maken voor jullie grote dag. Dus dat hele traject met leveranciers zoeken, offertes opvragen, kennismakingsgesprekken voeren, bevestigingen doen en alles inregelen voor de grote dag daar hoef je je dan niet druk om te maken. Zo hou je veel tijd over voor elkaar en kun je echt genieten in aanloop naar de bruiloft. Jullie doen dan de leuke dingen zoals locatiebezoeken en een jurk, pak en trouwringen uitzoeken en ik als weddingplanner doe de rest. Ik zorg ervoor dat jullie gestructureerd en ontzorgt naar jullie bruiloft toe kunnen leven. Ook zorg ik ervoor dat op de dag alles geregeld is; ik ontvang de leveranciers, begeleid de opbouw, ontvang de gasten, houd de tijdsplanning in de gaten en zorg dat gaat zoals jullie verwachten. Gun jezelf een stressvrije voorbereiding en denk eens na over het inschakelen van een weddingplanner!

Misschien denk je nu wel ‘’dat hele voorbereidingstraject vind ik super leuk en wil ik graag ondernemen met mijn ceremoniemeesters’’. Ik zeg DOEN! Maar denk er dan wel over na om voor de dag zelf een professioneel ceremoniemeester in te huren. Waarom? Dat zal ik je uitleggen. Op de dag zelf moet er in de ochtend al veel geregeld worden; de locatie moet voorbereid worden, leveranciers ontvangen worden, evt. gereserveerd bordjes bij ceremonie, opbouw begeleiden, etc. Je wilt natuurlijk niet dat jouw ceremoniemeester dit allemaal op zich neemt en dan tussendoor snel even moet omkleden voor de grote show begint. Vervolgens begint de ceremonie en moet hij/zij weglopen om nog wat te regelen voor het proostmoment en mist zij/hij het ja-woord (oh no!). Tijdens het diner zijn er natuurlijk stukjes/speeches waardoor zij/hij niet echt de kans krijgt om normaal met jullie aan tafel te zitten en tijdens het dessert moet de DJ alweer ontvangen worden voor opbouw. Of misschien komen de avondgasten wel te vroeg en moet zij/hij naar de feestzaal om de gasten te ontvangen. Kortom, jullie ceremoniemeester is de hele dag aan het regelen en zal veel van jullie mooie momenten niet meemaken. Kies je voor een professional dan kan iedereen genieten van jullie dag. Ook doet een professional dit niet voor het eerst dus weet zij waar op te letten en zal je niet eens doorhebben dat zij aanwezig is. Behalve dan dat alles gewoon geregeld is zoals jullie dat wensen. Ik ervaar bij mijn bruidsparen dat ze aan het einde van de dag altijd heel erg blij zijn dat ze voor een professional hebben gekozen. Ook komen de ceremoniemeesters vaak nog even naar mij toe om mij te bedanken dat ze zo’n fijne dag hebben gehad en zo blij waren dat ze zelf niets meer hoefde te regelen (want ze hadden mij natuurlijk wel heen en weer zien lopen de hele dag). Geef jezelf en jullie ceremoniemeesters dit mooie cadeau, ik beloof dat jullie er geen spijt van krijgen!

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply