fbpx

DE ZOEKTOCHT NAAR JULLIE  TROUWFOTOGRAAF!

Yes, jullie gaan trouwen! Als jullie een locatie & datum op het oog hebben is vaak de zoektocht naar een trouwfotograaf de volgende stap. De enige tastbare herinnering na afloop van jullie mooie dag zijn de foto’s, dus een goede trouwfotograaf vinden die jullie dag perfect vastlegt is een must. Maar tussen die honderden fotografen, hoe vind je degene die perfect bij jullie past?

WELKE STIJL FOTOGRAFIE PAST BIJ JULLIE?

Jullie zoektocht start met het uitzoeken welke stijl van fotografie jullie aanspreekt en het beste bij jullie past. Ben je op zoek naar geposeerde traditionele trouwfoto’s, of meer naar een journalistieke fotograaf die vastlegt zoals het echt is zonder poseren? Aan de hand van deze keuze vallen er al een heleboel fotografen af en wordt het zoeken alweer iets makkelijker.

Struin eens rond op google, instagram, pinterest of spiek bij vrienden in je facebook lijst die trouwfoto’s online hebben! Je komt er snel achter wat jullie wel of niet mooi vinden, waardoor je gerichter kunt gaan zoeken. Lees ook de recensies bij de fotografen die je tegenkomt, om eens te de ervaringen van anderen door te nemen voor een completer beeld.

Laura de Kwant Photography is bij Lakehouse onze vaste trouwfotografe die wij van harte aanbevelen en is een echte journalistieke fotograaf. Niet poseren maar echt genieten van jullie grote dag met mooie, ongedwongen  spontane foto’s met echte emoties en intieme momenten als resultaat. En uiteraard met een vleugje humor!

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

DE INVESTERING VOOR DE REST VAN JULLIE LEVEN

Als je ergens niet op moet bezuinigen is het op je foto’s. Een oom of nicht die als hobby ook wel leuke foto’s maakt kun je achteraf flink spijt van krijgen en je kunt het dan niet meer over doen. Ga voor een professional die echt weet wat die doet, geen moment mist en achteraf geweldige foto’s aan jullie levert. Goede foto’s zijn een aandenken voor de rest van jullie leven, dus hoe fijn is het als jullie over 50 jaar jullie album nog steeds met een grote glimlach kunnen doorbladeren.

Kijk welke fotografen jullie aanspreken en of het binnen jullie budget past voordat jullie kennismakingsgesprekken inplannen.

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

DE ‘KLIK’

Misschien nog wel de meest belangrijke tip, kies de fotograaf waar je beste klik mee hebt! Jullie trouwfotograaf is de gehele dag heel dicht bij jullie is, ziet de meest intieme en emotionele momenten en dat moet echt goed voelen. Als jullie de fotograaf al na een uur zat zijn, dan ga je dit ook terug zien op jullie foto’s en dat wil je uiteraard niet! Dus ga echt op jullie gevoel af, een goede klik en jezelf op je gemak voelen bij jullie trouwfotograaf zorgt uiteindelijk voor die mooie foto’s.

Als jullie een klein lijstje hebben gemaakt van jullie favorieten trouwfotografen en hun pakketten passen binnen jullie budget, stuur mailtjes rond om erachter te komen of ze nog beschikbaar zijn op jullie trouwdatum.

Plan 2 of 3 kennismakingsgesprekken in en kom erachter welke persoon het beste bij jullie past! Dit is net als jullie locatie en trouwjurk ook weer een gevoelskwestie. Bespreek al jullie wensen, bekijk mooie trouwalbums, vraag om adviezen en vind op deze manier uiteindelijk jullie perfecte trouwfotograaf.

Extra tip: wacht niet te lang met deze kennismakingen inplannen, ze kunnen maar op 1 plek tegelijk zijn. Dus loop jullie trouwfotograaf niet mis!

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

FOTOSHOOT

De foto’s van jullie fotoshoot zijn meestal de foto’s waar je het meeste mee doet, dus maak hier tijd voor. Kies een of meerdere locaties die bij jullie passen en echt iets toevoegen aan jullie foto’s. Houd rekening in jullie draaiboek met ongeveer 1,5 uur foto’s maken.

Ook is het verstandig om samen met jullie fotograaf van tevoren al locaties afgestemd te hebben voor jullie fotoshoot. Ook een slecht weer scenario voor eventuele foto’s op een binnen locatie. Maar ga wel samen op zoek naar een binnen locatie die echt bij jullie past. Als dit van tevoren besproken en geregeld is voorkomt dit een hele hoop stress en vooral tijd op de dag zelf.

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

DRAAIBOEK

Zorg dat jullie met de trouwfotograaf goede afspraken maken, zoals hoeveel uur, eventuele belangrijke details die vastgelegd moeten worden, groepsfoto’s en eventuele andere wensen. Stuur dan ook het meest up to date draaiboek plus alle contactgegevens en adressen naar jullie trouwfotograaf. Leg hier ook plan A: mooi weer fotoshoot en plan B: binnen locatie slecht weer in vast. Vaak is het fijn om in de maand voor jullie huwelijk nog even contact te hebben voor de laatste puntjes op de i. Stuur dit laatste draaiboek ook naar jullie ceremoniemeester of weddingplanner.

GETTING READY

Je trekt maar 1 keer die jurk aan! Hoe mooi en bijzonder is het om het klaarmaken van zowel de bruid als de bruidegom vast te laten leggen. De gespannen gezichtjes, de Youtube filmpjes van het strikken van de das, de mooie make-up en het aantrekken van die geweldige jurk. Maar ook zijn dit intieme momenten met ouders en / of getuigen die hierbij aanwezig zijn. De laatste knuffels voordat de dag echt begint zijn op deze klaarmaak momentjes zo mooi.

FIRST LOOK

Spannend, hoe zou hij of hoe zou zij eruit zien? The first look zoals ze dat zo mooi noemen. Wordt je opgehaald aan de voordeur van het ouderlijk huis, creëren jullie een mooi moment op jullie fotoshoot locatie, of zien jullie elkaar pas tijdens de ceremonie? Jullie trouwfotograaf helpt jullie hier zeker weten mee, gezien dit vaak 1 van de mooiste momenten op de dag is!

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

CEREMONIE

Misschien wel de allergrootste tip op het gebied van fotografie voor jullie trouwdag. Vraag jullie gasten om tijdens de ceremonie geen foto’s te maken. Jullie hebben hier en een fotograaf voor rondlopen, maar het doet ook zoveel af aan jullie trouwfoto’s die jullie van de trouwfotograaf ontvangen. Krijg je de mooie foto’s van jullie huwelijksceremonie in handen en dan zie je dus alleen maar telefoontjes in de lucht, zonde! Voorkom dit door dit via jullie ceremoniemeester, weddingplanner en/of ambtenaar naar jullie gasten te communiceren. Jullie gasten maken de ceremonie echt volledig mee en de foto’s zonder al die apparaten in de lucht zullen super zijn.

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

GROEPSFOTO’S

Willen jullie ook groepsfoto’s maken op jullie grote dag met jullie gasten? Maak een lijstje met max 12 samenstellingen zodat je hier niet te veel tijd aan kwijt bent. En gebruik de rest van jullie tijd om lekker te borrelen tijdens jullie receptie waardoor je ook meer spontane borrelfoto’s krijgt waar iedereen relaxed op staat. Maar ook is dit het moment om met iedereen even te kletsen en een rust momentje voor het bruidspaar.

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

FEEST

Vaak wordt er getwijfeld of er tijdens het feest nog gefotografeerd moet worden.

Maar hoe gaaf is het om toch ook wat feestfoto’s te hebben, foto’s van jullie openingsdans en van avondgasten die er overdag niet bij waren. Waar vaak voor gekozen wordt is dat de trouwfotograaf in ieder geval tot ongeveer 1 uur na de openingsdans blijft. Dan is je dag, verhaal en trouwalbum helemaal compleet. En zeg nou zelf, feestfoto’s mogen toch eigenlijk niet ontbreken.

De unieke trouwfotografie van Laura de Kwant

GA VOOR DE TROUWFOTOGRAAF DIE ECHT BIJ JULLIE PAST

Dus ga op zoek naar een fotograaf die bij jullie past qua fotografie stijl, maar bovenal als persoon! Denk goed na over fotoshoot locatie, de groepsfoto’s en vergeet niet te communiceren dat er tijdens de ceremonie geen foto’s gemaakt mogen worden.

En geniet van jullie dag, het wordt naar jullie wensen vastgelegd zodat jullie hierna nog een leven lang terug kunnen kijken of jullie geweldig mooie trouwdag!

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply