fbpx

Op zondag 11 augustus is het Miraval Night bij Lake House. Vanaf 17:00 uur krijg je 50%(!!) korting op ALLE flessen Miraval.

De ultieme zomer rosé op het ultieme zomer terras… een gouden combinatie!

Miraval Côtes de Provence | FRA | Rosé | 45 22,5

Miraval Côtes de Provence | FRA | Rosé Magnum | 100 50

Miraval Côtes de Provence | FRA | Rosé Jeroboam | 200 100

Deze actie is geldig op zondag 11 augustus vanaf 17:00 tot sluitingstijd.

Miraval Night At The Lake

Miraval Night At The Lake

Over Miraval

Chateau Miraval is gelegen in ‘Var’, een Frans departement dat ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Heerlijk om alvast weg te dromen met de hele zomer nog in het vooruitzicht. De Var, gebied van lange zomers, hete dagen en zachte verkoeling bij de prachtige Middellandse zee. Midden in de Var ligt, zo’n 40 km ten oosten van het levendige Aix-en-Provence, een prachtig oud Frans dorpje: Correns. En daar ligt het, Chateau Miraval. Zo’n kasteel waarvan je adem even stokt. Omgeven door 400 hectare landerijen met bossen, olijfgaarden en overal zie je water. In kronkelende beekjes, fonteinen en via grachttunnels bij het kasteel.

Chateau Miraval

Chateau Miraval

En daar, bij dat prachtige kasteel, komt deze wijn vandaan. De Miraval Côte de Provence Rosé, made by Angelina Jolie & Brad Pitt. Een bijzondere rosé. Beschaafd, met een echte wijnexpressie, landelijk en fris. Met wat minerale kruidigheid. Een zachte verleider met een verkwikkende frisheid en een enorme smaakintensiteit. Denk je eens in: met je voeten in het gras op een van onze lounge bedden, met een glas Miraval Rosé, wat een genot! Of bij een heerlijke maaltijd op het terras…

Brad Pitt en Angelina Jolie
Misschien kende je Chateau Miraval al, omdat het al jaren eigendom is van Brad Pitt en Angelina Jolie. Na een leaseperiode van drie jaar, kochten zij dit prachtige kasteel voor ongeveer 40 miljoen euro. Daarnaast is er voor dik 11 miljoen aan verbouwd. Hier maken zij, samen met de bekende wijnfamilie Perrin, deze prachtige wijn. Biologisch, zonder gebruik van pesticiden of chemische stoffen. De (Hollywood) glamour is best knap buiten deze prachtige discrete wijn gehouden.

Brad Pitt & Miraval

Brad Pitt & Miraval

Chateau Miraval aan de Via Aurelia

Maar de geschiedenis van Miraval rijkt veel verder. Miraval is gelegen aan de voet van de Via Aurelia – een uitgebreide route gebouwd om de Romeinse expansie in de 3e eeuw voor Christus te vergemakkelijken. Het chateau is een oorspronkelijke boerderij, gebouwd in de 13e eeuw na Christus.

Thomas van Aquino

En wat heeft zich zoal afgespeeld op dit Chateau? Wist je dat Thomas van Aquino, een Italiaans filosoof theoloog er in de middeleeuwen (1252) verbleef toen hij op reis was? Hij was één van de meest invloedrijkste personen op het gebied van theologie en wijsbegeerte. Thomas van Aquino was de eerste theoloog die onderscheid maakte tussen het goddelijke en menselijke recht, tussen geestelijke en wereldse macht. Hij stelde dat “het goddelijke recht dat op genade gebaseerd is, het menselijke recht dat uit de rede voortkomt niet wegneemt.”

Van de paus tot het gewapend beton

Ook was Chateau Miraval jarenlang in bezit van de Italiaanse familie Orsini. Een toegewijde, nobele en invloedrijke Romeinse familie die wel drie maal een Paus leverde. Later, aan het begin van de twintigste eeuw was het ‘Chateau’ van de uitvinder Joseph Lambot. De naam zegt je misschien niets, maar hij heeft toch iets heel belangrijks uitgevonden, namelijk het gewapend beton.

‘Studio Miraval’

En dan, rond 1970, wordt het kasteel eigendom van Jacques Loussier, een bekende Franse jazzpianist en gepassioneerd wijnliefhebber. Hij richtte er een geluidsstudio in: Studio Miraval. Toen begon een periode van creativiteit die tot vandaag doorgaat. Er kwamen heel wat beroemde musici op af. Sting, Sade, de Cranberries. Het Chateau ging tenslotte de geschiedenisboeken in als de opnamelocatie van het legendarische Pink-Floyd-meesterwerk ‘The Wall’.

Het verhaal gaat verder

Op kunstzinnig gebied gaat het nu verder. Want Angelina Jolie & Brad Pitt zijn niet alleen de eigenaren van dit schitterende kasteel, ze hebben er ook 500 hectare wijngaarden bij gepacht. Samen met de familie Perrin, één van de grootste en succesvolste wijnfamilies ter wereld produceren zij deze wijn. De Miraval Côte de Provence Rosé. Een pure versmelting van kunst en kennis.

Miraval Rose

Miraval Rose

Bron: Persoonlijk Wijn Kado.

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply