fbpx
[av_section min_height=” min_height_pc=’25’ min_height_px=’500px’ padding=’default’ custom_margin=’0px’ custom_margin_sync=’true’ color=’alternate_color’ background=’bg_color’ custom_bg=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” custom_arrow_bg=” id=” custom_class=” aria_label=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-k8ii8q5x’] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-fs6baj’] [av_heading heading=’De uitdaging’ tag=’h3′ link=” link_target=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=” margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-80g87t’][/av_heading] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8ii8li6′ admin_preview_bg=”]

In verband met de horeca sluiting zijn wij gesloten voor het publiek, om zo de verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Een (van de vele) gevolgen hiervan is dat onze koks zich, laten we het netjes zeggen, vervelen. Daarom komen ze met een uitdaging voor jou! Onze koks gaan de komende weken onze gerechten koken en aan jou laten zien hoe zij het doen.

Durf jij de uitdaging aan? Film of fotografeer hoe jij het er vanaf brengt en deel het met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-eu7j8b’] [av_heading heading=’Afleveringen’ tag=’h3′ link=” link_target=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=” margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-56yw5l’][/av_heading] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8ii8li6′ admin_preview_bg=”]

Aflevering 1: IJsbrant Wilbrenninck maakt een heerlijk truffelrisotto recept met een gebakken ei
Aflevering 2: Luke van Velzen maakt onze steak tartare
Aflevering 3: Jochem Appel maakt een Pokebowl
Aflevering 4: IJsbrant Wilbrenninck maakt een Bento met leftover sushi rijst
Aflevering 5: IJsbrant’s Rib Eye van de BBQ
Aflevering 6: Jochem Appel maakt heerlijke tonijn tartare

[/av_textblock] [/av_one_half] [/av_section] [av_section min_height=” min_height_pc=’25’ min_height_px=’500px’ padding=’default’ margin=” custom_margin=’0px’ color=’main_color’ background=’bg_color’ custom_bg=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ video_mobile_disabled=” overlay_enable=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=’scroll’ bottom_border_style=’scroll’ scroll_down=” custom_arrow_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” aria_label=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-bu2scb’] [av_heading heading=’Lamskotelet met geroosterde bloemkool’ tag=’h1′ link=” link_target=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=” margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-5a54t5′][/av_heading] [av_one_fourth first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-aoj5qz’] [/av_one_fourth][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-9wpsd7′] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8iiahmr’ admin_preview_bg=”]

De dagen voor en na pasen, oftewel de lente. Het perfecte seizoen voor heerlijke lamskoteletjes!

IJsbrant maakt gemarineerde lamskoteletten met geroosterde bloemkool en gekookte voorjaarsaardappels.

[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_fourth min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-7e5btn’] [/av_one_fourth][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-5rnx2j’] [av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=LvQiE-Tn57w’ mobile_image=’https://lakehouserotterdam.nl/wp-content/uploads/2020/04/lam.png’ attachment=’6555′ attachment_size=’full’ video_loop=’aviaTBvideo_loop’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8iilvr7′] [/av_one_full][av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-4phth7′] [av_heading heading=’Ingrediënten’ tag=’h3′ link=” link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=” margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-4y2189′][/av_heading] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8iiahmr’ admin_preview_bg=”] Wat heb je nodig?

  • Een barbecue, wel op kolen natuurlijk.

De lamskotelet en marinade

  • Lamskotelet
    • De meeste slagers hebben heerlijke koteletten rond deze tijd van het jaar
  • Grof zeezout (Sel de Guerande)
  • Marjolein
  • Olijfolie
  • Verse peper
  • Knoflook
  • Limoen
  • Sinaasappel
  • Grapefruit

Groenten

  • Bloemkool
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Boter
  • Jonge krieltjes
  • Ansjovis
  • Peper
[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-2dk4m3′] [av_heading heading=’Bereiding’ tag=’h3′ link=” link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=” margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-2jeluh’][/av_heading] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k8iiahmr’ admin_preview_bg=”] De lamskotelet heeft soms een flinke buikwand, maar die kun je er gerust eraf snijden. Het haasje laat je er wel aan zitten, je houd dan de T-Bone van de lam over.

Voor de marinade van de lamskotelet schaaf je de schil van al het citrusfruit in een kom. Limoen, sinaasappel, grapefruit, een mooie kleur combinatie. Pluk de marjolein (zodat de olie behouden blijven, bij snijden haal je die eruit) en doe deze bij het citrus. Snij de knoflook in dunne plakjes, of met de knoflookpers en doe dit erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en kneed het geheel even door elkaar. Op deze manier haal je alle olieën goed uit de marjolein. Smeer de lamskoteletten in met de marinade en laat het ongeveer 1,5 tot 2 uur intrekken.

Steek de BBQ aan en laat deze goed op temperatuur komen. Op de BBQ grill je de bloemkool in zijn geheel. Je kunt de aardappeltjes koken en eten, maar je kunt ze ook grillen op de BBQ, super lekker! Pof ook wat knoflook tussen de aardappels, daar krijgen ze een heerlijk zachte smaak van.

Voor de liefhebber: de spekjes die je van de lam hebt afgesneden kun je ook roosteren tot ze krokant zijn. Lekker rib fingers voor erbij!

Als de bloemkool gaar en geroosterd is snij je het groen en het onderste stuk van de stam eraf en snij alle roosjes los. Smelt boter in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes. Bestrooi met wat peper, leg er ansjovis bij (deze smelt helemaal weg en zorgt voor een heerlijke ziltige smaak) en een volle hand pijnboompitten, die je mee roostert met de bloemkool.

Laat de lamskoteletjes voor je ze op de BBQ legt even op kamertemperatuur komen. Leg de koteletjes op de BBQ en bestrooi met wat zout en rozemarijn. Grill de koteletjes 2,5 minuut op elke kant.

Eet smakelijk!
[/av_textblock] [/av_one_half] [/av_section]

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply